Fürj mozzarellával töltve
Fürj mozzarellával töltve
Hozzávalók 4 személyre:
-
8 konyhakész fürj
-
2 mozzarellagolyó
-
5 evőkanál tisztított napraforgómag
-
2 evőkanál szárított majoránna
-
2 tojás
-
6 dkg vaj
-
2 dl húsleves kockából
A körethez:
-
4 burgonya
-
4 db alma
-
3 tojás
-
5 dl tej
-
10 dkg sajt
-
vaj a formához
Elkészítés
A fürjeket megmossuk, kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal.
A mozzarellát lecsepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk.
Megpirítunk 4 evőkanál napraforgómagot, és azonnal tálba borítjuk.
Ezután a napraforgót, a mozzarellát, a majoránnát, a tojásokat botmixerrel addig keverjük, amíg egynemű masszát kapunk.
Sóval, borssal ízesítjük, és a fürjekbe töltjük.
A nyílást fogvájóval betűzzük.
A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
A fürjeket mellükkel felfelé tepsire rakosgatjuk, és kisebb darabokban rászórjuk a vajat.
A sütőben 50 percig sütjük, de 10 perc után aláöntjük a húslevest.
Ezután 30 perc múlva rászórunk 1 evőkanál napraforgómagot, és befejezzük a sütést.
Köretként almás krumplirakottast készítünk, ehhez meghámozzuk a burgonyát, és vékony szeletekre vágjuk.
Megmossuk az almát, magházát kivágjuk, és az almát szintén karikákra vágjuk.
Kivajazunk egy kisebb tűzálló tálat, és cserépszerűen (kissé egymásra csúsztatva) felváltva belefektetjük a burgonyát és az almát.
A tojást elkeverjük a tejjel, ráöntjük az almás burgonyára, megszórjuk a sajttal, és a fürj után a sütőben kb. 25 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!