Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fürj mozzarellával töltve

Fürj mozzarellával töltve

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 konyhakész fürj

  • 2 mozzarellagolyó

  • 5 evőkanál tisztított napraforgómag

  • 2 evőkanál szárított majoránna

  • 2 tojás

  • 6 dkg vaj

  • 2 dl húsleves kockából

A körethez:

  • 4 burgonya

  • 4  db alma

  • 3 tojás

  • 5 dl tej

  • 10 dkg sajt

  • vaj a formához

 

Elkészítés

 

A fürjeket megmossuk, kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal.

A mozzarellát lecsepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk.

Megpirítunk 4 evőkanál napraforgómagot, és azonnal tálba borítjuk.

Ezután a napraforgót, a mozzarellát, a majoránnát, a tojásokat botmixerrel addig keverjük, amíg egynemű masszát kapunk.

Sóval, borssal ízesítjük, és a fürjekbe töltjük.

A nyílást fogvájóval betűzzük.

A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

A fürjeket mellükkel felfelé tepsire rakosgatjuk, és kisebb darabokban rászórjuk a vajat.

A sütőben 50 percig sütjük, de 10 perc után aláöntjük a húslevest.

Ezután 30 perc múlva rászórunk 1 evőkanál napraforgómagot, és befejezzük a sütést.

Köretként almás krumplirakottast készítünk, ehhez meghámozzuk a burgonyát, és vékony szeletekre vágjuk.

Megmossuk az almát, magházát kivágjuk, és az almát szintén karikákra vágjuk.

Kivajazunk egy kisebb tűzálló tálat, és cserépszerűen (kissé egymásra csúsztatva) felváltva belefektetjük a burgonyát és az almát.

A tojást elkeverjük a tejjel, ráöntjük az almás burgonyára, megszórjuk a sajttal, és a fürj után a sütőben kb. 25 percig sütjük.


 

Jó étvágyat kívánunk!  wink