Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fürjhús leves

Szeretnél valami különlegeset varázsolni az asztalra?
Készítsd el az isteni fürjlevest!   heart

Hozzávalók egy fazék leveshez:
  • 5 db fürj
  • 5 szál répa
  • 4 szál zöldség
  • 1 kisebb zellergumó
  • zellerszár vagy zeller zöldje
  • 1 karalábé
  • 1 zöldpaprika
  • bőséges petrezselyem
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, ételízesítő/ szemesbors ízlés szerint
  • 10 dkg házi 6perces lúdgége csiga 30 fürjtojásos száraztészta


Elkészítés:
A madarakat megmossuk, feltesszük egy 3/4 fazék hideg vízben főni. Ha felforr, és habot enged, lehabozzuk. Kis lángra vesszük, sózzuk, és így főzzük kb. egy órát. Amikor félpuha a hús, beletesszük az összevágott zöldségeket, befűszerezzük, és még egy órát főzzük takarékon.
Szép tiszta marad, nem kell leszűrni.

A tésztát kevés sós vízben megfőzzük.
A zöldségeket, a húst, és a levesbetétet a levesestálba tesszük, és felöntjük a forró levessel. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.


Jó étvágyat kívánunk!  wink

Tartalomhoz tartozó címkék: házi 6perces