Fürjhús leves
Készítsd el az isteni fürjlevest!

Hozzávalók egy fazék leveshez:
- 5 db fürj
- 5 szál répa
- 4 szál zöldség
- 1 kisebb zellergumó
- zellerszár vagy zeller zöldje
- 1 karalábé
- 1 zöldpaprika
- bőséges petrezselyem
- 1 nagyobb fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, ételízesítő/ szemesbors ízlés szerint
- 10 dkg házi 6perces lúdgége csiga 30 fürjtojásos száraztészta
Elkészítés:
A madarakat megmossuk, feltesszük egy 3/4 fazék hideg vízben főni. Ha felforr, és habot enged, lehabozzuk. Kis lángra vesszük, sózzuk, és így főzzük kb. egy órát. Amikor félpuha a hús, beletesszük az összevágott zöldségeket, befűszerezzük, és még egy órát főzzük takarékon.
Szép tiszta marad, nem kell leszűrni.
A tésztát kevés sós vízben megfőzzük.
A zöldségeket, a húst, és a levesbetétet a levesestálba tesszük, és felöntjük a forró levessel. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!