Baconös krémsajtos spagetti
Baconös, krémsajtos spagetti
Hozzávalók 5 személyre:
- 400 g Házi 6 perces, spagetti 30 fürjtojásos száraztészta
- 250 g bacon
- 5 evőkanál vaj
- só, bors
- 250 g krémsajt
- 50 g parmezán sajt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- Olívaolaj (sütéshez)
Elkészítés:
Főzzük ki a tésztát enyhén sós vízben. Mikor megfőtt, kapcsoljuk le a lángot, tegyünk félre egy bögrényi főzővizet,
majd szűrjük le.
Amíg fő a tészta, egy kis olívaolajon pirítsuk le a bacont, majd mikor már nagyjából kész, dobjuk hozzá az összeaprított fokhagymát.
Tegyük a vajat a bacönös-hagymás keverékre, mikor elolvadt, öntsük hozzá a főzővizet is. Keverjük őket alaposan össze, majd mehet bele a krémsajt és a parmezán is.
Mikor a sajtok elolvadtak, sózzuk-borsozzuk, majd keverjük bele a kifőtt spagettit.
Melegen, parmezánnal megszórva tálaljuk.
Bon appetit!