Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Baconös krémsajtos spagetti

Baconös, krémsajtos spagetti

Hozzávalók 5 személyre:

  • 400 g Házi 6 perces, spagetti 30 fürjtojásos száraztészta
  • 250 g bacon
  • 5 evőkanál vaj
  • só, bors
  • 250 g krémsajt
  • 50 g parmezán sajt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • Olívaolaj (sütéshez)


Elkészítés:

Főzzük ki a tésztát enyhén sós vízben. Mikor megfőtt, kapcsoljuk le a lángot, tegyünk félre egy bögrényi főzővizet,
majd szűrjük le.

Amíg fő a tészta, egy kis olívaolajon pirítsuk le a bacont, majd mikor már nagyjából kész, dobjuk hozzá az összeaprított fokhagymát.

Tegyük a vajat a bacönös-hagymás keverékre, mikor elolvadt, öntsük hozzá a főzővizet is. Keverjük őket alaposan össze, majd mehet bele a krémsajt és a parmezán is.

Mikor a sajtok elolvadtak, sózzuk-borsozzuk, majd keverjük bele a kifőtt spagettit.

Melegen, parmezánnal megszórva tálaljuk.

Bon appetit!  smiley 

Tartalomhoz tartozó címkék: házi 6perces száraztészta tészta