Fürjtojásos majonézes saláta
A karácsonyi menü elmaradhatatlan fogásai mellett az ünnepkor kicsit különlegesebb köret is dukál - ez pedig rendszerint valamilyen majonézes saláta.
Hoztam Nektek egy egyszerű rövid idő alatt elkészíthető receptet, amit könnyen eltudsz készíteni Te is!
Fogadjátok szeretettel!
További különleges fürjtojásos recepteket itt találsz.
A hozzávalók pedig a következők:
-
24 db főtt fürjtojás (lehet füstölt is)
-
8 ek majonéz
-
3 ek tejföl
-
3 ek száraz fehérbor
-
1 mk mustár
-
1 mk porcukor
-
fél citrom leve
-
fél mk őrölt fehérbors
-
só
-
1 szép fej saláta
Az elkészítés módja:
1. A fürjtojásokat megtisztítod, majd félbevágod. A majonézt a tejföllel, a borral simára kevered, a mustárral, a porcukorral és a citrom levével kellemesen pikánsra ízesíted, megborsozod, ha kell, utánasózod, végül a fél fürjtojásokat is beleforgatod.
2. A salátát leveleire bontva megmosod, megszikkasztod, majd csíkokra vágod. Négy salátáskehely alján elosztod, és a majonézes fürjtojást ráhalmozod.
Jó étvágyat kívánok a FürjPiac csapata nevében, szeretettel: Livi