Rakott tarhonya kolbásszal és fürjtojással
Rakott tarhonya kolbásszal és fürjtojással
Hozzávalók:
- 400 g kézitarhonya házi 6perces 30 fürjtojásos száraztészta (én csipetkével készítettem)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 15 dkg füstölt kolbász
- 20 keményre főzött fürjtojás (én főtt füstölt pàcolt tojást raktam bele, isteni ízt adott neki)
- Nagy tejföl, sajt
- Só
Elkészítés:
1. Kát kanál forró zsírban vagy olajban megpirítunk egy közepes fej, apró kockára vágott vöröshagymát és egy 400 g tarhonyát. Amikor rózsaszínű a tarhonya, megsózzuk, és annyi vízzel öntjük fel, hogy kétujjnyira ellepje, majd puhára pároljuk.
2. Kizsírozott tűzálló jénai tálba rakunk egy sor tarhonyát, utána egy sor karikára vágott füstölt kolbászt, majd ismét tarhonyát és erre karikára szelt kemény tojást. A lerakást addig folytatjuk, amíg a készlet tart.
3. A tetejére ízlés szerint tejfölt sajttal szórhatunk, majd sütőben süssük jól át.
Bátran vágjatok bele, nekünk nagy kedvencünk.
Egyszerű, gyors, isteni.
Fruzsi mindet megette, meg persze én is.
Jó étvágyat kívánunk!