Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tavaszi FürjPiac tippek

A fürjtojás szerencsére egyre nagyobb népszerűségnek örvend, de ez nem is olyan meglepő, hisz rengeteg jótékony tulajdonsággal rendelkezhet, ha egy kicsit jobban utána olvasgat az ember, rengeteg előző cikkemben írtam a pozitív élettani hatásairól.

Igazi vitaminbomba, nem mellesleg szívbarát, ásványi anyagokban és fehérjékben is gazdag, sőt szalmonella mentes is.

Én multivitamint nem is szedek régóta, mert tudom, hogy reggel az ivójoghurtomba beleütve már biztosan kellőképpen felleszek töltve vitaminokkal, energiával, és persze jó kedvvel is.

A fürjtojás szuper kiegészítője lehet a salátáknak, leveseknek, de akár a Húsvéti reggelinek is.

-Plusz egy tipp a fürjtojás pucolásához: A legegyszerűbb ha úgy pucoljátok meg a fürjtojást miután megfőtt, hogy körömvágó ollóval megvágjátok a héját, és utána könnyen le tudjátok fejteni/vágni.

-Plusz egy különleges húsvéti recept a közelgő ünnep miatt:

Húsvéti ráksaláta fürjtojással

Hozzávalók:

  • 1 tk vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg koktélrák
  • 1 közepes lilahagyma
  • 10 dkg savanyú uborka
  • 10 ek. light majonéz (vagy bármilyen)
  • 4 ek. tejföl
  • 1 ek. ecetes torma
  •  só
  • frissen őrölt bors
  • egy kis csokor friss petrezselyemzöld, vagy snidling
  • 8 db fürjtojás

Elkészítés:

A rákot pár percre forró vízbe dobjuk, csak annyira, hogy kiengedjen.

A fürjtojást megfőzzük.

Közben a vajat felolvasztjuk, belenyomjuk a fokhagymát és a leszűrt rákot is hozzákeverjük.

Picit pirítjuk, majd félretesszük.

A majonézt elkeverjük a tejföllel és a tormával.

Sózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselyemmel, vagy snidlinggel ízesítjük.

Hozzáadjuk a kis kockára vágott lilahagymát és az uborkát, ezután belekeverjük a rákot és óvatosan a negyedelt főtt tojást is.

/eredeti recept leírás a konyhabirodalom.hu oldalon található/

Tartalomhoz tartozó címkék: fürjtojás